Kinderen en scheiding

Kinderen en scheiding: hoe bepaal ik een goede verblijfsregeling?

Scheiden en kinderen: hoe bepaal ik een goede verblijfsregeling?

Wanneer mensen scheiden heerst er heel wat onduidelijkheid over wat nu een goede verblijfsregeling voor de kinderen is.

Vele mensen houden vast aan de meest voorkomende, bijna ‘standaard’ verblijfsregelingen, zoals ‘week-week’, of een weekendregeling voor hun kinderen, en zijn er zich niet altijd bewust van dat men ook andere, misschien wel beter passende verblijfsregelingen kan uitwerken.

Wanneer je je echtscheiding regelt via bemiddeling, heb je namelijk het voordeel dat we echt een oplossing op maat kunnen uitwerken, waarbij we rekening kunnen houden met de individuele kenmerken van het gezin, de beroepssituatie van de ouders, de werkuren van de ouders, opvangmogelijkheden, de wensen van de kinderen en ga zo maar door.

Een verblijfsregeling voor je kinderen uitwerken bij een scheiding is zeker niet altijd even makkelijk, maar dankzij gesprekken en het goed uitwisselen van informatie trachten we bij Bemiddeling Vlaams-Brabant een oplossing op maat uit te werken, in het belang van de kinderen, èn de ouders.

Heb je hier meer vragen over?  Aarzel dan niet om contact op te nemen met Bemiddeling Vlaams-Brabant, via de website info@bemiddelingvlaamsbrabant, of op het nummer 0478 55 23 45.

U kan ons ook terugvinden via de website van het Therapeutisch Centrum Ternat: www.therapeutischcentrumternat