Erkende familiale bemiddeling Vlaams-Brabant

Ontdek een constructieve manier van scheiden, met volle bescherming

Erkende familiale bemiddeling en echtscheidingsbemiddeling

Bemiddeling Vlaams-Brabant is een erkend familiale bemiddelaar in Vlaams-Brabant  gespecialiseerd in echtscheidingsbemiddeling en familiale bemiddeling voor wettelijk en feitelijk samenwonenden. Hoewel het twee verschillende vormen van scheiding zijn – omwille van de formele aard – hanteren wij dezelfde constructieve manier van bemiddelen … Onze missie.

Beslis mee over de vermogensverdeling en het ouderschapsplan

Waar gehuwden of samenwonenden vaak niet bij stilstaan, is dat je bij een scheiding via een gerechtelijke procedure zelf de touwtjes niet in handen hebt. Het is een juridisch geding dat niet altijd rekening houdt met jouw situatie of wensen, wanneer het gaat over je vermogen of je kinderen. Wij geloven daarom sterk in constructieve bemiddeling.

Ontdek de vele voordelen van een erkend, professioneel bemiddelaar

Vraag hier je kennismakingsgesprek aan

Maar hoe gaat zo’n bemiddeling bij ons in z’n werk?

We brengen mensen die gaan scheiden in alle professionaliteit samen aan tafel. Zowel voor een vermogensverdeling als voor een ouderschapsplan creëren wij voor beide partijen juridisch onderbouwde puzzelstukken die wij voor jou uitstrooien. Modererend bespreken we grondig alle mogelijke combinaties en hun implicaties. Het eindresultaat is een ontwerp, een creatief consensus dat voor beide partijen de best mogelijke oplossing biedt, financieel en emotioneel. Een akkoord via bemiddeling is daarom altijd veel sterker en stabieler dan wanneer de eindoplossing door de rechter wordt opgelegd na een vaak, lang en duur gevecht. Voor meer informatie kan je doorklikken naar de pagina over de vermogensverdeling en het ouderschapsplan.

Wat als één van de partijen individuele ondersteuning nodig heeft?

Een bemiddeling op basis van consensus vraagt natuurlijk wederzijds begrip en de motivatie om te luisteren en te tolereren. Vaak is een partij emotioneel nog niet klaar om samen rond de tafel te zitten. Bijvoorbeeld wanneer ze zich nog in het rouwproces van de scheiding bevinden.

Daarom werken wij samen met therapeutische centra. Zij bieden volwassenen en kinderen individuele, emotionele  ondersteuning bij de verwerking van zo’n ingrijpende gebeurtenissen, om op termijn een juiste, stabiele beslissing te kunnen maken.